Ljudje okoli nas vplivajo na nas samo toliko, kolikor si to dovolimo

K razmišljanju v nadaljevanju me je spodbudilo že nekaj podobnih pogovorov s kolegi, znanci in nekdanjimi sodelavci. Ne glede na to, da pišem o delovnem okolju, velja podobno tudi za zasebno življenje.

Pogosto doživljamo različne vplive ljudi, bodisi sodelavcev in vodij, bodisi sorodnikov in znancev. Pomembno je razumeti, da ti vplivi na nas delujejo samo takrat, ko si to sami dovolimo. Ključ do uspeha oziroma notranjega miru leži v tem, kako dojemamo in interpretiramo mnenja ter dejanja drugih. Se pogosto sprašujete ali iščete potrditev okolice? To počnemo zato, ker (največkrat) ne verjamemo dovolj vase.

Samozavest in samospoštovanje

Samozavest in samospoštovanje sta temeljni vrednoti, ki nam omogočata, da se soočamo z zunanjimi vplivi na način, ki nas ne vrže s tira. Ko začnemo verjeti vase, ko začnemo ceniti svoje sposobnosti in talente, postanemo manj dovzetni za negativne vplive okolice. Sprejemanje mnenj drugih je pomembno, vendar naj nas ne prizadenejo. Ko nas nekaj zaboli, se vprašajmo, zakaj je tako. Kaj nas je dejansko prizadelo? Ali gre za občutek manjvrednosti, za ranjen ego, za občutek nestabilnosti? To je tisto, kar smo prišli razrešit v to življenje.

Ljudje kot ogledala

Sodelavci in vodje (pa tudi vsi drugi ljudje okoli nas), ki nas izzivajo, so pravzaprav naša ogledala. Pomagajo nam prepoznavati naše šibkosti in delati na njih. Vsak konflikt, vsaka neprijetnost, vsako nestrinjanje je priložnost za rast. Dokler nas določene situacije in besede bolijo, bomo vedno znova soočeni s podobnimi preizkušnjami. Menjava službe ali partnerja ni vedno rešitev, saj bomo v novem okolju verjetno naleteli na podobne izzive. Rešitev je, da naredimo nekaj na sebi, da razvijemo svojo notranjo moč in stabilnost.

Pot do notranje moči in stabilnosti

Na koncu te poti se bomo ozrli nazaj in se smejali. Videli bomo, kako zelo smo zrasli in se okrepili. Postali bomo odpornejši na zunanje vplive in bolj samozavestni v svojem delu in življenju. Sodelavci, vodje in vsi ostali bodo še vedno tam, a njihova mnenja nas ne bodo več prizadela. Hvaležni bomo za vse izzive, saj so nam omogočili, da postanemo najboljša verzija sebe.

Ko enkrat razumemo, da so vse izkušnje, bodisi pozitivne ali negativne, priložnost za rast, se odprejo vrata do boljšega in bolj izpolnjenega življenja.

 

💡 Sprejmite izzive, cenite sebe in gradite svojo notranjo moč. V tem trenutku pa bodite samo hvaležni za vse, kar se dogaja. Ne dogaja se vam, dogaja se za vas.💡Več nasvetov najdete na Instagram profilu janjaurankarb
ali na Facebook profilu Janja Urankar Berčon ali pa se prijavite na prejemanje mesečnih e-novic, tako da oddate svoj e-naslov tukaj.

Na voljo so vam tudi delavnice, predavanja in individualni pogovori.

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Nakupovalni voziček